zaterdag 8 september 2012

Somebody that I used to know...

Soms heb je van die momenten dat je jezelf afvraagt, waar sta ik op dit moment in het leven.
Van die momenten dat je bij jezelf na gaat wat je tot nu toe hebt bereikt, hoe zie ik mezelf en hoe ziet de wereld mij. Is het belangrijk hoe de wereld me ziet? Als ik naar mezlef kan kijken met een goed gevoel ziet de wereld me uiteindelijk ook anders.
Wat heb ik nodig om verder te komen op deze reis en wat moet ik los laten.

Al eerder blogde ik over de zoektocht naar mezelf, in die zoektocht kom je allerlei obstakels tegen. Sommige zijn ballast, deze willen je in het oude vertrouwde wereldje met alle foute patroontjes houden.
Ik heb afstand gedaan van deze obstakels, ik ben mezelf gaan verdiepen en verrijken met als uitkomst dat het in een stijgende lijn steeds beter met me gaat.
Ik heb mensen om me heen die mij blij maken, die mij mezelf laten zijn zoals ik altijd was en graag weer wil zijn.
Te lang heb ik in een patroon geleefd die mij niet veel goeds bracht.
Ik omringende met, laat ik ze maar obstakels noemen, die een negatieve invloed op me hadden.
En ondanks dat het me veel moeite en soms ook verdriet bracht heb ik het los gelaten.

Ik ben mezelf gaan omringen met mensen waar ik wat aan had. Ik heb oude gewoontes weer opgepakt maar heb me ook nieuwe gewoontes eigen gemaakt. Ik heb banden aangehaald met oude bekenden, maar heb ook mensen moeten verliezen....

Ik ben nu op en moment gekomen in mijn reis dat ik terug kan kijken naar mijn reis en kan zeggen, dat heb je goed gedaan!
Maar ik ben er nog niet! Het kost me nog steeds veel energie om voor mezelf alles op een rijtje te zetten maar ook het op een rijtje houden. Met als gevolg dat ik aan het einde van de dag erg moe ben. Maar ik sta in ieder geval weer met frisse moed op! Dat is ook wel eens anders geweest....

Ik weet niet of ik weer veel ga bloggen, ik wilde dit gewoon even kwijt.
Afgelopen paar dagen heb ik een nummer in mijn hoofd die op dit moment zo goed weergeven hoe ik tegen dingen aan kijk, zowel naar mezelf, als naar dingen en mensen....
10 opmerkingen:

 1. Wat mooi geschreven en fijn om te lezen. Het ga je goed met de rest van je 'reis'. Ik wens je al het goeds toe en hoop stiekem toch om in de toekomst hier weer eens iets van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. When nothing is sure everything is possible...wish you good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je nog een hele goede reis met een behouden thuiskomst toe. Wat moedig om ons deelgenoot te maken van deze moedige reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven......tja meis soms is even terug gaan naar jezelf en opnieuw beginnen heel goed......ik leer het loslaten ook al aardig ....het verlicht je en helpt je verder te gaan.....maar ook dat valt soms niet mee.....jezelf blijven en mogen zijn is het belangrijkste.....ik wens je wijsheid.....en hoop toch stiekum dat je weer gaat bloggen......liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo! Ik hoop je hier toch nog wel eens te zien, maar je moet het niet als lastig ervaren natuurlijk :)
  Succes met het vasthouden en het op een rij houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey girl leuk om weer even wat van je te horen en goed om te horen dat het goed met je gaat. Neem de tijd, zorg goed voor jezelf. Maar zo te lezen doe je dat allemaal al. Het komt wel goed schatje :). Je bent er nog niet, want dit blijft zo je hele leven doorgaan. Mensen loslaten, anderen verwelkomen in je leven. Nu kun je denken dat je je omringd met de juiste mensen voor jou, dat zijn ze ook, maar er kan een tijd komen dat jullie samen zijn uitgeleerd en dan voelen die juiste mensen opeens als niet meer juist voor je. That's life, let it go...het hoort er allemaal bij. Geniet lekker van je weg!!
  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om weer eens van je te horen/ lezen. Goed bezig meid, Life is a Journey... Veel sterkte! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 8. veel sterkte met de rest van je reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven en ook herkenbaar. Mooi nummer ook! Succes met je reis en knap dat je al zo'n stuk verder bent gekomen.
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh-goed om van je te horen-je bent in mijn gedachten geweest omdat ik me afvroeg hoe het met je zou gaan. Een moeizame weg is veel boeiender dan een makkelijke weg. Er komt een moment dat je terugkijkt en TROTS kan zijn op JEZELF. Good luck en hopelijk tot ziens. Een mooie donderdag en reis wens ik je toe met hart&ziel door Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!