zaterdag 14 augustus 2010

Dutch Apple goes South-West!

Zo zit je nog in het comfort van je eigen huisje met stromend en warm water, een douche, een wc waar je ook nummertje twee op mag doen, en zo zit je gezellig op een camping in het zuiden van het land!
Geen warm water, ja klein beetje maar, geen douche, ja bij mama thuis ;-), geen nummer twee op de wc, ja met je rolletje wc papier over de camping lopen zodat iedereen weet wat jij gaat doen......schaamerdeschaam.
Stom eigenlijk want we doen het allemaal, maar er rust nog steeds een taboe op dat nummertje twee.....

Waar heb je het nou allemaal weer over Dutchie!? We hadden het er al een tijdje over en nu besloten we eens spontaan te doen en het gewoon te doen ;-)
Mijn vader en moeder heb een prachtige ruime caravan op een vaste plek in het Zuiden van het land, vlak bij de Belgische grens. Voor onze Belgische blogdames onder ons, amai, ge zijt erg dichtbij! Sorry als het er niet goed staat hoor ;-)
Vrijdag zijn we vertrokken en hebben onze eerste nacht inmiddels achter de rug. We hebben goed geslapen en hebben ook een leuke en gelukkig warme en zonnige dag achter de rug hier.
Thijs de Miniman logeert voor een onbekend aantal nachtjes bij zijn opa en oma, en paps en mams vermaken zich met Miniman Hugo :-)

Vanmorgen ben ik met mijn moeder naar de kringloopwinkel hier geweest. Een tijd terug hoorden we dat er twee kringloopwinkels samen zouden gaan dus waren we reuze benieuwd hoe het was geworden.
De krinloopwinkel zat in een strak pand, niks mis mee maar goed.
We traden binnen door twee spiegelende deuren en het leek wel of we een Trendhopper binnen kwamen lopen. Letterlijk en figuurlijk!
Alles stond op stijl en kleur bij elkaar. Op plateautjes, overal waar je keek, moderne spulletjes.......
Het hele kringloop idee, het zoeken, overal in, op en onder kijken, was helemaal weg.....
En toch trok ik wel wat leuke dingetjes weg daar :-)

Photobucket

Een heerlijke lap retro stof, een ouderwets zoutbakje wat volgens mij erg leuk gaat staan in mijn keukentje tegen mijn pas behangen wandje en een oud lijstje met een Maria prentje erin.
Ook had Miniman Thijs een oude Sesamstraat klok gescoord maar die moest en zou in zijn logeerkamer hangen, wat een lekker ventje is het toch!
Ook hadden ze prachtige Heilige prenten en beelden, zo'n mooi groot Heilig beeld lijkt me zo tof, maar ook hier waren ze erg duur ondanks dat ze wel heel erg beschadigd waren. Het lijkt wel of het steeds duurder wordt in de kringloop, hebben jullie dat nou ook? Of is het bij jullie nog echt leuk shoppen?
Morgen gaan we in ieder geval naar de hallen in Belgie, een hele grote markt waar ze ook tweedehands spulletjes verkopen.
Mischien dat ik daar nog wat schatten zal vinden.....

Nu ga ik lekker naar mijn kacheltje en nog wat televisie kijken en dan straks weer mijn bedje in.....
Oja, morgen, vanuit het Zuiden des lands..... de uitslag van de Giveaway!
Je kan nog steeds mee doen :-)

13 opmerkingen:

 1. Benieuwd wat je van ons Belgenlandje zal vinden! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ben je weer in ons Roosendaalse? Toen ik daar nog woonde struinde ik met mijn pa ook die hallen af in 'Bels'. Heerlijk. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier op de camping! De kringloop is inderdaad erg "duur" tegenwoordig. Ik ga daarom vooral veel rommelmarkten af. Zou het anders zijn in België? Succes met de zoektocht morgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'amia, ge zijt heel dichtbij ' : bijna juist dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van elk minuutje op de camping. Ja zelfs van die met je wc rol over het veld ( wat zooooooooooo herkenbaar is) Wij zijn inmiddels weer in het luxe beland ( thuis) Heb helaas je giveaway niet meegekregen omdat we ook afgesloten waren van het inetrnet daar. En geen laptop mee hadden. maar succes met je trekking. En nog een fijne week in het Zuiden. Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh je bent op vakantie! Ik hoorde dat het gisteren heel hard zou gaan regenen in het Zuiden van NL en in Belgie. Nog iets van gemerkt???
  Hopelijk is het weer nu wat beter en kunnen jullie gewoon leuke dingen gaan doen!
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is toch wat hè, dat sommige kringloopwinkels zo hip willen zijn. Dat iets geordend en netjes is, dat kan ik me nog voorstellen, maar dat het eruit ziet als een Trendhopper!? Lijkt me ook niet de bedoeling van een kringloopwinkel. 'k Ben benieuwd naar de uitslag van de giveaway.
  Veel camping plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier op de camping! Een beetje behelpen is het wel, maar het draagt wel bij aan het echt kampeergevoel. Heerlijk! (Om vervolgens thuis weer te gaan genieten van je eigen bed en douche ;)).

  Wat betreft kringloopwinkels klinkt dat erg herkenbaar. Ik vind ze ook best duur geworden. Gisteren een mooi, hoog tafeltje gekocht. Heb wel erg lang getwijfeld want voor zijn 22,50 vond ik hem nog best duur. Uiteindelijk toch maar meegenomen omdat ik hem zó mooi vond :)

  Fijne vakantie nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat lekker even op vakantie en dan ook nog even kringlopen :) Ik vind het idd ook erg duur worden in de kringloop. Heb gister een heel gaaf beeldje gevonden in een museumwinkeltje, zo leuk :)
  Zal er vanavond een blogje over maken denk ik :)

  gr Alette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. OOh volgens mij is het overal hetzelfde hoor! Kringloop is in!! helaas!! maarruh genieten hoor daar in het zuiden.
  doen wij ook in het oosten.
  groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geniet van je vakantie. Stiekem ben je nu dus heel dichtbij!! ;-)
  Ik wilde nog even zeggen dat een conductrice helemaal ging kwijlen bij het aanzien van mijn tas. Leuk he!!!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet ervan daar op de camping!

  Wij waren vandaag ook even in het uiterste zuiden des lands en daar viel me toch een hoop water naar beneden! Ik hoop dat je daar niet te veel last van hebt gehad!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!