maandag 23 augustus 2010

Van de ene verbazing in de andere...

Hebben jullie die harde bonken gehoord vanmorgen? Dat was mijn kaak die, tot tweemaal toe, open viel van verbazing!
Vandaag is de vakantie weer ten einde gekomen, vanmorgen vroeg was deze mama al wakker want vandaag zou het best een spannende dag worden. Ik had dus geen moeite om wat vroeger mijn bedje uit te komen.
Vandaag is oudste Miniman Thijs naar groep twee gegaan op zijn nieuwe school en dat was best spannend! Daar ging de grote man met zijn Cars tas met daarin een Cars broodtrommeltje en een Cars beker, op naar school, hij was er helemaal klaar voor.

Eerst was het even vreemd, het was ook druk in de klas, veel mama's en papa's, kindjes die huilden en Thijs moest zijn plekje even zoeken. Veilig aan de hand van mama verkende hij het gebied waar hij het aankomende jaar veel plezier zal gaan beleven.
Hij bleef staan bij een inniminie tafeltje waarop Hamertje Tik lag, nam plaats en begon als een ware profesionele timmerman een kunstwerk te maken.
De twee juffen stelden zich voor aan Thijs en vanaf toen ging het soepel hoor!
Miniman bleef rustig zitten en keek het op zijn gemakje eens aan.
Omdat het zo soepel ging besloot ik niet al te lang te blijven hangen, heb Miniman een kus gegeven en toen ik weg wilde lopen viel mijn mond open van verbazing.
Miniman Thijs stond op, nam zijn juf bij de hand en liet trots zijn kunstwerk zien....
Weer een stukje groter.......

Met miniman Hugo besloot ik een vroeg bezoekje aan de Kringloop te brengen. Miniman Hugo vind het geweldig en rent gelijk naar de speelgoedhoek in de hoop een trein te kunnen scoren ;-)
Het was erg rustig en het personeel was druk bezig dingen in en uit de stelling te halen dus ik liet mijn blik zo af en toe ook eens door de winkelwagentjes gaan.
Hugo had zijn trein gevonden en mama wilde nog even bij de beeldjes kijken. Een tijd geleden lag in een van de stellingen een poesje, je weet wel zo'n slapend poesje met een zacht vachtje, net echt!
Sindsdien loopt hij gelijk naar de stelling om het poesje te kunnen aaien, zo grappig!
Vandaag was het poesje er niet meer, tot grote verbazing van Hugo die naarstig op zoek was naar zijn vriendje.
Hij tilde van alles op (en niet eens de breekbare dingen!) toen een dame naar ons toe kwam om te zeggen dat hij er niet aan mocht komen omdat ze net alles netjes had gezet.

Bonk! Dat was de tweede keer dat mijn mond van verbazing open viel.
Netjes zetten? Niet aankomen? Ik heb gevraagd aan de dame of ik de verkeerde winkel binnen was gelopen. Ik dacht toch echt dat ik een kringloopwinkel binnen was gelopen?
De dame keek mij vragend  aan waarop ik vriendelijk (echt hoor!) zei dat ik dacht dat de kringloop juist was om te snuffelen naar snuisterijen en dat de spulletjes niet netjes hoefde te staan dat het juist  leuk is dat het rommelig is! Als ik het netjes op een rijtje, kleur bij kleur gesorteerd zou willen dan zou ik wel naar de Trendhopper gaan waar je nergens aan mag komen en alles even duur is als bij hun want de prijzen zijn namelijk ook niet erg kringloop meer....

Eigenlijk wilde ik mijn mandje laten staan en naar huis gaan want de lol was er gewoon vanaf! Maar ik had wel wat leuks gevonden dus dat vond ik dan ook weer jammer..... Ik hoopte maar dat die dame mij niet zou gaan helpen als ik zou gaan afrekenen.Mijn buit, een oude leger tas, volgens mij noemde ze het een pukkel.
Een heeeeeeerlijk retro kop en schoteltje en een nieuw busje van de Hema maar met een lekkere retro print ;-)  De tas gaan we pimpen! Het kopje, dat weet ik nog niet en het busje hou ik lekker zelf ;-)
Zo, vanmorgen om 10:00 uur begonnen met dit bericht en nu, 14:25 gooi ik hem er pas op hahaha....
Zo Miniman Thijs weer ophalen, en ik ben reuze benieuwd naar zijn dag ;-)

17 opmerkingen:

 1. Ik snap dat je mond openviel in de kringloop....tsss hoe verzinnen ze het. Ik vind de kringloop trouwens ook vaak erg duur nog hoor. Zo zag ik bij de kringloop tafeltjes van de ikea staan voor 5 euro en dat terwijl ze bij ikea ook 5 euro zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef... ik moet er over een maand aan geloven. Alleen dan groep 1. Wat apart bij de kringloop idd. Dat geloof je toch niet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh geweldig!! wat een verhaal zeg!!
  super mini man heb je hoor!! heerlijk assertief op zijn manier!!
  ennuh kringloop?? bestaan die nog??
  hier ook niets meer aan en al het brocante is er uitgefilterd! balen!!
  nou ja dan maar de plaatselijke verenigings rommelmarkten dat vind ik echt heerlijk!1
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend een nieuwe school. Maar het ging dus hartstikke goed. Fijn gevoel is dat. En ja de kringloop is er om te snuffen en te struinen tussen alle spulletjes en prulletjes.Lekker weer dan dat je andere zoon nergens aan mocht zitten. Moet niet gekker worden zeg. Ik zou ook helemaal perplex staan als me dat gezegd werd.En even een antwoord op je vraag op mijn blog ik ga idd een poging doen om een mozaïek hanger te maken. Lijkt me ook echt helemaal super om te doen. je ziet vanzelf het resultaat. Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja je zou sommige toch echt !! ze had vast haar dag niet......ik had dat vrijdag in de ah...ik pak voor iemand langs die iet hoog pakte en erg aan het teuten was 2 fglessen wijn...zonder haar aan te raken of te storen...hoor ik opeens pardon !!! u mag wel even vragen of u erbij mag?? nou die toon !!! ik zei tegen haar dat ik haar niet in de weg lag en haar niet eens aanraakten en dat ze maar beter haar boodschappen kon bestellen via internet dan komt ze geen mensen tegen onderwijl...wat een trut zeg........het kan je dag aardig verzieken hoor.......hahahah!! fijne avond meis...leuke spullen heb je gevonden.......groetjes van mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed zeg van je dappere miniman. En die tas daar weet jij vast en zeker wel weer wat onwijs leuks van te maken!
  Enne...twee van die Hema blikjes gaan binnenkort naar Australie emigreren....hahaha! Leuk zijn ze he?!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ugh! Ik vind het knap dat je nog zo vriendelijk bent gebleven in de kringloop. Ik erger me in onze kringloop kapot aan de medewerkers! Toen ik daar met mijn kleine broertjes was mochten ze ook nergens aankomen want het was geen 'speeltuin'. Pfff belachelijk! Tegenwoordig zijn kringloopwinkels leeggeroofd en veel te duur! Laatst stond er een theepot van 7,50 die ik ook is bij de xenos had zien staan. Ik zei; 'is dit niet een beetje duur?' 'Ja dat komt omdat hij antiek is' zei de medewerker. WAT!?
  :)
  liefs Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat een mooi kopje inderdaad! Als je niet zou weten wat ermee aan te vangen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van je zoontje; weer een beetje groter...

  En wat een verschrikkelijk mens van de kringloop! Dan is er echt niks meer aan...
  Wel mooie dingen gevonden! (tas heet idd een pukkel :-) daar had ze dan wel gelijk in) Benieuwd wat je ermee gaat doen!

  Fijne avond,
  Jolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje wat een zeur in die kringloop! Ik verbaas me er ook wel eens over hoor! Tegen mij nooit goedendag zeggen, maar komt meneer Lieve Lyntje mee, dan springen alle vier de medewerkers op om goedemiddag te zeggen...ook zo bijzonder. Het ligt er wel aan bij welke kringloopwinkel je komt denk ik, maar sommige mogen ze wel sluiten van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor ons is het ook weer bijna zover die eerste schooldag. Hopelijk mag mijn mond ook openvallen van verbazing!
  Toch leuke spullen van bij de kringloop. Jammer dat het treintje niet mee op de foto mocht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja de kringloop is vaak de KRINGLOOP niet meer. Bij mij in de buurt zit een nieuwe, joh de prijzen! Sta je echt stijl van achterover, en idd gewoon zeggen dat het antiek is woehaaaa en dan komt het van bv blokker ofzo, je kent het.

  Stoer van je miniuman hoor, zo'n eerste schooldag en dan gelijk de juf bij de hand pakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, hoe was minimans dagje?! spannend zo groep 1. De jongste van ons zit nu in groep 1. Iedere dag heeft hij een smoesje om niet te gaan. Vandaag was hij gewoon vrij.. dacht tie haha, grapjas.

  Leuk die pukkel, inderdaad, die had je toen, helemaal hip.

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt van die mensen...........
  Fijne woendag
  Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje, wat een gedoe zeg bij die Kringloop, het grapje is er dan idd snel van af!

  En wat goed van de grote miniman dat hij het zo goed doet in groep 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb een verrassing voor je!
  Kijk maar even op mijn blog!
  Stuur je adres naar susel005@planet.nl?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt van die mensen ...
  maar mooi wel een goede buit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!