donderdag 10 februari 2011

Ja, ik wil...... maar nu nog niet....

Ik heb een nare gewoonte.....
Want dat is het, een gewoonte.....
Het is vreselijk ongezond.....

En echt lekker is het ook niet....
Het is een gewoonte, een verslaving, eentje die ik toch echt eens af moet gaan leren....
Ik rook, ja ik weet het, het is ongezond.
De verpakking staat er vol mee en ik merk het ook aan mijn lichaam.....
Ik was er al heel vroeg bij, roken was stoer en je wilde er nou eenmaal bij horen.
Het is eigenlijk best erg hoe je toen de tijd zo enorm je best hebt moeten doen om er verslaafd aan te raken.
Want laten we eerlijk zijn, die eerste sigaret (en de 10 pakjes erna) waren nou niet echt geweldig!

Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik niet gerookt, toen ik in verwachting was van Thijs was ik al ruim twee jaar er vanaf!
Toen Thijs ongeveer 1 jaar was kwam, door omstandigheden, de sigaret weer op mijn pad en we werden weer dikke vriendjes....
Toen ik in verwachting was van Hugo ben ik direct gestopt. Eerst nog Nicotine zuigtabletjes geprobeerd, maar na er eentje in mijn mond te hebben gestoken en er kotsmisselijk van worden, heb ik het op eigen kracht gedaan....
Dat was een stuk moeilijker, maar ik had een stok achter de deur.... of in mijn buik ;-)

Het spookt al een tijdje door mijn hoofd om er gewoon mee te stoppen.
Ik kan het, dat weet ik, ik heb het al eens eerder drie jaar vol gehouden.
Maar wil ik het wel.... Ik geniet niet echt van de sigaret, sterker nog, ik vind ze vies en ik rook ze zelfs niet eens meer helemaal op!
Het kost me geld, ik stink en mijn lichaam en conditie wordt er ook niet beter op!
"Nou, waar wacht je dan nog op?", hoor ik je denken....
Het antwoord moet ik je verschuldigd blijven....

Om me heen hoor ik dat er steeds meer mensen stoppen, zo las ik ook de blog van Color Chic,
al drie dagen niet gerookt!
"Wat goed!", zie ik mezelf typen, nu ik nog.....

Het is een nare gewoonte dat roken....
Naar en ongezond......
Ik moet er gewoon eens mee stoppen!
Wie van jullie roken er? Stoppers? Hoe lang al?
Tips, trucjes "How To" tutorials en foefjes zijn van harte welkom :-)

36 opmerkingen:

 1. HIER een roker met een sigaretje in de hand terwijl ik dit tik duh :( Ja stoppen...wil ik ook wel...het geld he...en tis ongezond en zo. We WETEN het allemaal zo goed en horen/lezen het bijna dagelijks...maar stoppen...hhhmmm...NU nog ff niet.
  Ben ooit 16 (ja echt zestien) jaar van het roken afgeweest, maar na wat er allemaal met moeder en even later broer gebeurde...maakte me weer aan het roken. Lekker?? nee niet echt (soms wel) stinken?? JA bah.....stoppen?? nee nog ff niet ...stom maar ja...de znuuwtjes laten het gewoon nog niet toe (smoesjes weet het..ben gewoon nog niet zo sterk) KOMT wel...ooit.

  Hee meis, sorry voor dit lange antwoord, wens je heeeeeeel veel sterkte, en tips?? LAAT het mij ook weten.

  Liefs van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gestopt! Al ruim 5 jaar na 13 jaar roken (veel, heel veel shag). Met nicotinepleisters en heel veel ruzie. Ik blijf erbij dat die pleisters het niet echt makkelijker maakten, ze deden zeer en we werden er allebei erg onrustig van. We kregen ruzie en er is zowaar een bord gesneuveld. Maar na 10 weken deden we de pleisters de deur uit, vlogen elkaar in de armen en de sigaretten zijn niet meer terug gekomen. Mr. Big is helaas wel weer helemaal afhankelijk geworden van sigaartjes. Van die kleine. En ja, die rookt hij ook gewoon over zijn longen, net als een sigaret. Stoppen is moeilijk en zwaar en lukt alleen als je het zelf wil (maar dat weet je al vast!) Succes met wat je ook doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je huis van onder tot boven witten. Dta is zo'n rotklus dat ik daarna 6 jaar geleden terstond gestopt ben. Vriendjelief rookt sindsdien buiten omdat hij weet dat HIJ anders ieder jaar mag witten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij, mij man en ik, waren straffe rokers. Hij een pakje shag per dag en ik een pakje sigaretten...tijdens m'n zwangerschap rookte ik nog maar zo'n 5 sigaretten per dag. Maar toen onze oudste geboren was en een paar maanden oud was en steeds meer in de woonkamer lag, lag hij de hele dag in de rook! Dat vonden we zo erg dat we in januari besloten om te stoppen op 1 april. We hebben er 3 maanden naar toe geleefd, bij alles was het 'de laatste' en op 1 april waren we zo blij dat het zover was! We hebben nooit meer gerookt, nu bijna 20 jaar! Het was helemaal niet zo moeilijk, af en toe bijv in vakanties had ik er wel zin in maar gewoon niet meer gedaan en nu erg blij want als ik zie wat een moeite je moet doen om nog ergens te roken! Succes en gewoon doen, al is het maar voor je kids...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja...ik ben een stopper!
  In juli ben ik er 3 jaar af.
  En idd alleen het geld al, want ik en mijn man rookten allebei sigaretten en we waren ook flinke rokers. In ons 1e appartement hebben we binnen gerookt en toen we verhuisden...nou echt wat een nicotine dat we zeiden in ons volgende huis roken we alleen in de schuur! Toen kwamen er een kindje gewoon doorgerookt (bloos bloos) en met het verbod in de horeca ben ik gestopt (meer zo van als ik een dag wil winkelen...waar moet ik mijn sigaret roken ...voor de etalge met een kind naast me...nee dat kan niet) Ik kon ook niet minderen of een gezelligheidsroker zijn, want dan is het bij mij altijd gezellig.
  Dus gewoon gestopt (wel samen met mijn man), met veel ontwenningsverschijnselen (midden in de nacht wakker liggen en poepie sjagerijnig!)en bijna huwelijksproblemen, maar met elkaar is het gelukt door elkaar te bellen en smsen op moeilijke momenten. Maar het is ons gelukt, tenminste de moeilijkste tijd hebben we gehad. Maar ik weet wel steek ik er nu 1 op ben ik weer verkocht. Ik vind het vies voor mijn kinderen en ik hou meer tijd over dus ik zal er niet (snel) meer aan beginnen. Toch kan ik nog heerlijk naast een roker gaan zitten en aan die pas opgestoken sigaret gaan ruiken! Maar als ze dan gaan praten getver ja dat stinkt!
  Wij hebben het dus met z'n 2en gedaan en je moet er wel achterstaan!
  Ik wens je echt heeel veel succes, want het is echt erg moeilijk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook heel veel jaren gerookt. Tijdens de zwangerschappen was het op de een of andere manier niet moeilijk om niet te roken maar daarna weer vrolijk doorgepaft. Ik had nooit echt serieuze pogingen gedaan om te stoppen want ik vond het gewoon te lekker. Tot een moment nu bijna drie jaar geleden. De meeste sigaretten smaakten niet meer en ik kreeg er inmiddels ook aardig veel last van. En toen ben ik gestopt. Van de een op de andere dag. Het was soms moeilijk maar ik haalde in mijn herinnering de smaak op van die ene sigaret die echt heel smerig was en zo lukte het. Ik ben er heel blij om en wens je toe dat het jou ook lukt als je besluit te stoppen.
  Veel groetjes, Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nu 3 weken gestopt. En ik had nicotinezuigtabletjes gehaald maar die heb ik eigenlijk niet gebruikt, zo vies....Het gaat me tot nu toe nog heel makkelijk af. Maar ik ben een mooi weer roker, dus als we straks weer lekker buiten zitten dan word het mss nog wel heel moeilijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maak voor jezelf een stempelkaart en iedere dag dat je niet rookt, krijg je een stempeltje. Kaartje vol? Stofje kopen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. roker....en ja, ik moet ook stoppen en alle bekende argumenten schieten regelmatig door mijn hoofd....maar, dan denk ik "morgen ga ik stoppen" en die morgen is nog steeds niet gekomen.

  groetjes angela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi!
  Heb lang (bijna 30 jaar met tussenpozen) en veel gerookt. Niet tijdens zwangerschappen en ben ook wel eens zonder zwanger te zijn gestopt, maar begon dan na verloop van tijd toch weer. Rookte sinds we kinderen hebben wel altijd buiten (vond ik op een gegeven moment ook raar, met verjaardag visite binnen man en ik buiten met sigaret :-O). Nu ben ik er 5 jaar af en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit weer begin, want ik vind het nu zó smerig. (jaja de ergste haters zijn de ex-rokers).

  Mijn man en ik hebben ons uiteindelijk laten laseren. Volgens mijn man hielp de behandeling, ik vond het zo duur dat ik sowieso niet direct weer een sigaret opstak. Wat mij daarvan zeker geholpen heeft is de peptalk.

  Tip 1: Niet roken is een state of mind: jij hoeft niet meer, jij bent er klaar mee. Dus niet wat ik altijd dacht: jammer ik mag niet meer.

  Het is natuurlijk toch afzien, maar al heel snel word je moeite beloond: je huid wordt beter.

  Tip 2: kijk maar eens goed om je heen, aan heel veel mensen zie je dat ze roken: grauwe huid, lekker veel rimpels, dat is je voorland. NB. bij mij was de directe aanleiding om definitief te stoppen de tandarts die zei dat roken zo slecht is voor je tandvlees dat ik als ik door zou roken over 10 - 20 jaar wel een kunstgebit zou hebben!
  Haha, no way!

  Verder voel je je al snel gezonder/beter, je hoeft niet meer te stressen; shit nou heb ik wel sigaretten maar geen aansteker, of: is dat gez*k nu nog niet afgelopen, ik wil roken! Sorry, mamma wil even roken...Nou deze NIET! Heerlijk!

  O ja, nog een belangrijke tip: pas toen mijn man serieus meedeed met het stoppen met roken lukte het mij definitief!

  Zet hem op! Je kunt het!! Het is mij zelfs gelukt!
  Ff een geschikt moment uitkiezen en er dan voor gaan! Heeeel veel succes, je hebt stap 1 al gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. geen roker, nooit geweest. Sinds een paar jaar heb ik astma (copd), waarschijnlijk door het vele jaren meeroken. ik kom nergens waar gerookt wordt of gerookt is, krijg het gelijk benauwd.
  Moeder is gestorven aan longkanker, ze heeft jaren gerookt,
  ik hoop voor jou dat je kunt stoppen,ik zal je in iedergeval via je blog ondersteunen
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Stopper en beginne...Ik was gestopt...maar toen werd papa zooooo ziek toen ben ik weer begonnen....jammer want nu rook ik nog steeds na 10 mnd ...ahhh wat mij hielp met stoppen toen was dat als ik er een zou roken dat ik hem daarna op moest eten...eeehhh jaaa wat een griezel niet..maar het hield mij wel tegen om er een op te steken...totdat ....ja het hele verhaal met mijn paps ging spelen...Cinderell@

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier spreekt een mooi-weer-roker van sigaartjes: lekker van blijven genieten - met mate!

  groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb gerookt tot ik zwanger werd. Geen enkel probleem. Toen zeker 10 jaar niet gerookt. En nu sinds een jaartje alleen eentje na het eten, die ik ook makkelijk over kan slaan. Deze houd ik er ook gewoon in, waarom niet? Ik heb er geen enkele moeite mee, ik ga niet meer roken... ik ben gewoon niet verslavingsgevoelig. Op geen enkel gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi, ik ben nooit een roker geweest, dus ik heb geen idee of mijn advies van enig nut is...maar ik heb ooit de tip gelezen dat je nooit 'voor altijd' moet stoppen. Maar gewoon, zoiets van: vandaag rook ik niet. En als het dan een keer mis gaat, is het niet zo dramatisch, want dan rook je gewoon morgen niet!
  enne, al dat geld, dààr kun je veel leuke stofjes en spulletjes voor kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Daag apple....pff, wat een eerlijke berichten hierboven. Maar het blijft moeilijk. Spreek niet over mezelf, maar over mijn lieve pappa. Die afgelopen maandagavond zei: als we terugkomen van vakantie, ben ik gestopt met roken. Ik moest eerst lachen, omdat hij al 50 jaar rookt!!! 50 jaar! Niet normaal, op zijn 16e kreeg hij een pakje sigaretten. Maar toch, gaat hij het weer proberen. 3x dotteren heeft helaas niet geholpen met het stoppen, maar binnenkort heeft hij weer een operatie staan, hij heeft al tegen de arts gezegd: zet maar in mijn dossier: patient gestopt met roken. Dus dat is de eerste stok, en hij rookt zo'n vies, vaag sigarettenmerk (Mantano), hij heeft tegen de locale drogist gezegd, bestel maar niks meer. Hij was ook de enige in het dorp die dit rookte haha. Conclusie: we hebben vaak gezegd en waarschuwingen zoals dotteren (dus verstopte aderen) hebben niets geholpen, maar nu zegt hij: ik wil het zelf. Het komt nu echt uit hem zelf. En ik denk dat bij alle "stoppers' moet zijn, dat je het echt zelf wil. Heel veel suc6!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik was 12 toen ik begon, weet nog mijn eerste sigaret. Het was idd stoer, want je hoorde erbij. Maar ik had astmatische bronchitis dus regelmatig erg benauwd. Mijn moeder schrok zich rot toen ze erachter kwam dat ik rookte. Ik heb het vele jaren volgehouden, en ik rookte steeds meer. Op het laatst een pakje shag per dag ( en dan meer dan 50 draaien natuurlijk) En toen gingen we trouwen en kwam mijn vader met wat we dachten longkanker in het ziekenhuis. En ik wilde heel graag zwanger raken, dus 3 dagen na ons jawoord ben ik gestopt. Midden in een moeilijke periode met mijn vader. Mijn dochter werd geboren met een hazelip wat ook weer voor allemaal problemen zorgde, maar toch ben ik nooit weer gaan roken. Ik ben er nu bijna 20 jaar vanaf en ik vind het heerlijk :)
  Ik ben trouwens cold turkey gestopt, geen pleisters of wat dan ook.

  gr Alette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alsof ik mijn eigen verhaal lees. Ik rook al heeeeeeel lang, ooit gestopt en toch weer begonnen in een spannende periode, stom, heel stom. Het gekke is dat ik overdag niet rook, maar alleen svonds, dan ga ik helemaal los. Ik wil er vanaf en eigenlijk ook weer niet. Ook ik vind het stinken en loop voordat ik naar bed ga met de spuitbus door de kamer en gooi alles los maar je krijgt de lucht niet zomaar weg. Het is eigenlijk een heel vies maar tegelijk ook lekker. Ik kan me mateloos ergeren aan personeel dat buiten voor de winkel staat te roken, aan moeders die met de sigaret op de lip achter de kinderwagen lopen en meer van dat soort dingen. Ik zal nooit roken in het bijzijn van mijn kleinkinderen want dat vind ik niet kunnen maar stoppen lukt me ook niet. O, het is zo tegenstrijdig allemaal, je weet dat het slecht is, je weet dat het vies is en dan toch door blijven paffen, hoe stom kan je zijn. Sterkte als je besluit om te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh hou er over op…
  ben 2 jaar geleden gestopt
  door hypnotherapie.
  Hielp geweldig goed,
  kan t ook heel goed volhouden,
  en ben super blij dat ik
  niet meer hoef, maar……
  de kilo's zijn er echt aangevlogen!
  :(
  Jou tijd komt nog wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik werk in de verslavingszorg en begon mezelf te herkennen in mijn clienten, die ik als casemanager in trajecten hielp om af te kicken...
  Me realiseren dat ik net zo verslaafd was, hielp enorm! Ik liep er al een tijdje mee in mijn hoofd dat ik wilde stoppen, en ik denk dat je er naartoe moet groeien en je moet realiseren dat je een razige, dure, ongezonde levensstijl hebt, en dat je maar één ding hoeft te laten om vanzelf mooier, rijker en gezonder te worden en dan ook nog veel lekkerder te ruiken!
  Ik ben inmiddels ruim twee jaar gestopt en vind het echt vies en ben heel blij dat ik geen junk meer ben!
  Al dat gelul over stress is onzin, ik heb een minder stressvol leven omdat ik me niet druk hoef te maken over of ik nog wel genoeg sigaretten heb.
  De enige echt werkende tip is volgens mij dat je er echt klaar mee moet zijn en je jezelf geen smoezen toestaat!

  Succes meid, you can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. roker! heb het zelfde als dat jij hebt, maar stoppen,nog ff niet! wordt wel een beetje moe van alle reclames etc om te stoppen! Ik stop wanneer ik er klaar voor ben en dat is waarschijnlijk na de zomer.want voor de zomer stoppen geen goed idee!Veel te lekker buiten op het terras met een roseetje! :-)
  maar als jij de tijd rijp vind moet je het gewoon doen! ben 3 jr geleden 3 jaar gestopt, maar tijdens een vakantie op een terras met een roseetje weer aan het gas gegaan!stom, ja inderdaad! maar goed succes met een beslissing nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hoi, dit klinkt cru, maar mss helpt het je: toen ik mijn huidige lief tegen het lijf liep was zijn vader net overleden aan keelkanker, door t roken. van de 1 op de andere dag, heb ik nooit meer een sigaret aangeraakt..
  grtz, liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tja, ben ook een verstokte rookster en lees dit alles tijdens het roken... Rook al vanaf mijn twaalfde, ben ooit drie maanden gestopt tijdens een zwangerschap maar de sfeer was hier thuis zo slecht dat we (we waren samen gestopt) weer zijn begonnen.
  Verder is alles heel herkenbaar, wil ook stoppen, vind het ook vies, het is onwijs duur en ongezond en wat ik ook heel erg vind is dat ik een heel slecht voorbeeld ben voor mijn kinderen! Krisje heeft op haar derde gezegd dat ze op haar vijfde met haar eigen centjes sigaretten zou gaan halen en ging roken. Jille speelde laatst met de playmobilcamper met de poppetjes vader en moeder en het vaderpoppetje ging even roken... Dan schaam ik me echt dat ik ze zoiets slechts heb bijgebracht alsof het iets heel normaals is.
  Maar ook ik rook nog steeds, wil graag stoppen, heb geen excuus om het niet te doen maar toch doe ik het niet... Verslaafd noemen ze dat...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nooit gerookt! Dus kan je geen tips geven... maar wel succes wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. gestopt! was een staffe roker, (30 jaar 3 pakjes shag per week)mijn manier? elke sigaret bewust roken, elke inhalatie fout,fout,fout...schuldgevoel bij elke sigaret, todat je er zo`n hekel aan krijgt dat je, je sigaretten/shag in een la mikt...om na 11 jaar nog steeds geen sigaret aangeraakt te hebben,zonder kauwgom pleisters acupunctuur enz enz er gaat een wereld voor je open, je weet dat je stinkt..maar dat het zò erg is??? ha probeer daar maar achter te komen.

  sterkte je kunt het!
  liefs Anna.

  p.s ben wel 3 maten groter gegroeid (in de breedte)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Tijdens mijn eerste zwangerschap gerookt (foei, maar volgens de dokter beter dat dan de stress) Bij de 2de direct gestopt zonder problemen. Ik heb in het verleden heel vaak geprobeerd om te stoppen, maar het ging mis bij de gedachte dat ik nooit meer een sigaret zou opsteken. Dus nu rook ik enkel op cafe of op feestjes. Maar ik ben nu ook niet het grootste feestbeest en met een pakje kom ik makkelijk 3 maanden toen...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Allemaal, wow geweldig om al die verhalen te lezen! Zo veel stoppers die het al jaren volhouden, en ook bijna-stoppers! Niet zo veel niet rokers, maar ik ben wel jaloers op jullie ;-)
  De eerste stap is gezet, nu nog het stoppen zelf :-)
  Aaaah, nog eeeeeeeeeeen sigaretje, sommigen kennen het vast wel ;-)

  Bedankt voor jullie reacties!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ohhh...lastig he. Eén tip: de workshop van Allen Carr. Sinds half september 'hoef' ik niet meer te roken. Het heeft me net het laatste zetje gegeven.

  Hoop dat je daar wat aan hebt (en het feit dat de mensen die deze methode hebben gevolgd het vaakst niet meer beginnen).

  Good luck!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb makkelijk praten want ik heb in mijn leven nog nooit een sigaret aan geraakt. Maar mijn collega is een jaar geleden van de één op ander dag gestopt en zij rookte echt veel. Ze moest voor haar gezondheid. Ik vond het fantastisch van haar. Dus het kan gewoon in één keer stoppen. een andere tip heb ik niet. Maar gezondheid is heel belangrijk, ook voor je kinderen.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben 20 jaar lang een giga kettingrookster geweest : als de wekker afliep, grabbelde ik al naar mijn tabak en nog in mijn bed, half slapend, stak ik mijn eerste sigaret op.
  Ik heb maar 1 keer geporbeerd om te stoppen en dat is bijna 10 jaar geleden.
  Gelukkig was het van de eerste keer raak !
  Ik heb er geen speciale methode voor gebruikt : ik had er alleen zo'n genoeg van, van de afhankelijkheid van die sigaret. Die bepaalde gewoon heel mijn dag ! Ik was echt erg verslaafd !
  Ik heb toen besloten om te stoppen en mijn toenmalige partner deed mee. We planden dat we zouden stoppen op de dag dat mijn zomervakantie begon en dat hebben we ook gedaan. Ik vreesde dat het erg moeilijk zou zijn, maar dat ging zo vlot ! ik heb me de eerste dagen erg rot gevoeld : erg prikkelbaar vooral, maar heb eigenlijk niet echt verlangd naar een sigaret.
  In juni ben ik dus 10 jaar gestopt , en daar ben ik best fier op !!!

  Veel succes ermee !!! Als je er klaar voor bent, lukt het je vast ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hier geen roker, maar ik wil je veel succes wensen. Weet uit mijn nabije omgeving hoe moeilijk het is.

  Succes, je kan het!

  Groetjes,
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ben 7 jaar geleden onverwacht gestopt... Huh? Kan dat ook dan?
  Ik stond op de wachtlijst voor een zware operatie. De dag voor de operatie zag ik mezelf in het ziekenhuis rookhok zitten en dacht "wat doe ik hier? Gaat die sigaret mij echt helpen?" dat was de laatste. Na de operatie was ik zo ziek dat ik totaal geen behoefte aan een sigaret had. Een week verder was ik vooral nieuwsgierig hoe lang ik het vol zou houden. Het rare is dat ik was voorbereid op valkuilen etc. maar die kwamen niet!
  En nu? Nu ben ik blij dat ik fris en fruitig ben! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hier ook een stopper, al zo'n jaar of 10-11 (weet het niet eens meer precies). Ben in twee keer gestopt. Na de eerste keer heb ik weer 1.5 jaar gerookt en vraag me niet waarom wat lekker was het echt niet. Daarom was het de tweede keer ook zo makkelijk. Ik denk er nooit meer aan. Voel me zoveel beter zonder. Ruik beter, proef beter.
  Zoals je zelf al zegt het moet uit je zelf komen. JIJ moet het willen. Dan pas wil het pas lukken.
  Succes en je kan het!
  Liefs Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik ben een roker zoals iedere roker zou willen zijn; alleen op vrijdag rond een uurtje of half 4 rook ik de eerste van de week, dan rook ik er een stuk of 7 tot een uurtje of 11 en dan is het wel klaar, volgende week weer. In tijden van grote vreugde (carnaval) rook ik wat vaker. Klinkt leuk zou je zeggen, als ik zo kon roken zou ik niet stoppen zeggen veel mensen. Nou, ik wil ook stoppen voordat het €5,- gaat kosten! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoii, kom hier via via, en ja ik rook ook!!! Alleen niet zoveel, als ik samen met mijn vriendin ben, rook ik mee en anders niet, kan zo met 1 pakje 1 week doen..
  Ik ga je volgen, dus ben erg benieuwd naar je plannen....
  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Gerookt. Gestopt zo'n 9 jaar geleden. Voornamelijk aangespoord door manlief. Die is enorm tegen roken. Mooie stok achter de deur.
  Cold turkey gestopt, dus niks geen pleisters, pilletjes, super smokers of iets anders. Gewoon niet meer doen.
  Maar.....
  ik vind het nog steeds moeilijk!! Vooral na een aantal wijntjes/biertjes wordt de verleiding heel groot als er anderen in de omgeving zijn die wel roken.

  Succes!!! Ook jij kunt dit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!