Momentjes voor jezelf, zogenaamde "Me" time....
Die momenten zijn heel erg belangrijk voor een mens, een moment om te bezinnen, om weer tot jezelf te komen.
Om je batterijen op te laden, een rust moment....
Bloggen, is ook een momentje voor jezelf.
Tenminste, zo zie ik het ;-)
Toch ook wel weer leuk dat ik dat ene momentje deel met jullie.
Is het dan wel een momentje voor mezelf?
;-)
Vandaag wilde ik een momentje met jullie delen, maar dat momentje werden meerdere momenten!
Van de week kwam ik thuis en vond een envelop op de mat! In eerste instantie dacht ik dat het misschien een verlate Hartverwarmer was.
Ik maakte de envelop voorzichtig open en er kwam een zakje uit gemaakt van overheerlijke Retro stof.
Ook zat er een klein doosje in en een kaartje. Voorzichtig legde ik alles opzij en was benieuwd van wie het af kwam, dus las ik het kaartje.
Op het kaartje stond dat het voor mij was! Ik kreeg een cadeautje van Suus, de dame achter de blog van Suus geniet!
Als dank en met een heerlijk compliment dat ze zo van mijn blog genoot!
Toen ik het doosje open maakte kwam er een theezakje uit met een heerlijk chocolaatje!
Op een lief klein kaartje had Suus geschreven: "Voor een moment voor jezelf"....
En dat momentje pak ik nu even ;-)
Dankjewel lieve Suus!
En om dit samen met jullie te delen, het beloofde recept van de PindaRotsen met een twist!
Wat heb je nodig:
- 3 a 4 tabletten melkchocolade
- een zakje gezouten! Pinda's
- een eetlepel vloeibare margarine
Hoe maak je het:
Breek de chocolade in klein stukjes.
Ik gebruik het liefst melkchocolade, je kan ook een combinatie van 2x melkchocolade en 2x puur gebruiken of helemaal puur. Het is maar net welke chocolade je zelf lekker vindt.
Doe de kleine stukje chocolade in een kom en dan gaan we smelten.
Hier moet je wel goed opletten! Ik stel de magnetron altijd op 750W in en zet de klok op 2 minuten.
Elke 30 seconden haal ik de kom uit de magnetron en schep de chocolade een paar keer om.
Als de chocola al wat gesmolten is gooi je er een eetlepel margarine bij om het de chocolade lekker glanzend te houden.
Over het algemeen duurt het 1,5 minuut (dit kan per magnetron verschillend zijn) om het gesmolten te krijgen maar als je de chocolade 1,5 minuten in de magnetron laat smelten verbrand deze, elke 30 seconden omscheppen is dus het geheim!
Als de chocolade is gesmolten voeg je de gezouten Pinda's toe en schep je deze door de chocolade heen. Nu gieten we de chocolade in een schaal of bakplaat. Ik bedek de plaat of schaal met vershoudfolie zodat de chocolade makkelijk uit de schaal genomen kan worden is deze weer hard is.
De chocolade 4 uur in de koelkast of 2 uur in de vriezer af laten koelen.
Hierna de chocolade in brokken breken en voila!
PindaRotsen met een Twist ;-)
Natuurlijk kun je je eigen smaak eraan toe voegen door in plaats van Pinda's andere noten te gebruiken, zorg er wel voor dat deze gezouten zijn, dat geeft namelijk de Twist, zoet en zout!
En dan het laatste momentje wat ik met jullie wil delen, toen ik net Blogger opende zag ik dat Roos een blog had geplaatst. Ik zag dat ze er een foto bij had gezet en herkende gelijk onze doos met jullie Hartverwarmers!
Lees zelf maar hoe de doos is ontvangen bij Roos en haar Mannen :-)
En oja, op verzoek...... er komt nog een ronde om je Hartverwarmer bij Roos te krijgen.
Dus heb je het gemist,was je te laat of doe je graag nog een keertje mee?
Mail me gerust ;-)
Als dat geen leuk retrostofje is indrdaad! Doet me denken aan de gordijnstof van mijn ouders een aantal decennia geleden. Genieten hoor!
BeantwoordenVerwijderenEsther.
Ja wat was ze er blij mee he??? leuk gedaan hoor!! fijne dag liefs Ria...xxx...
BeantwoordenVerwijderenheerlijk zo'n momentje voor jezelf! En met de heerlijke pindarotsen helemaal. Geniet ervan!
BeantwoordenVerwijderenWat lief zo'n onverwacht cadeautje...en bloggen is ook bij mij een moment voor mezelf! Heerlijk bijlezen en 'bijkletsen'...lieve groetjes
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke verrassing van Suus!
BeantwoordenVerwijderen& inderdaad een heel leuk retrostofje!
Oh lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk maak deze rotsjes regelmatig, toevallig had ik 'mijn recept' ook pas in mijn blog gezet.
Ik gebruik nooit vloeibare margarine, maar dat ga ik de volgende keer proberen!
bedankt voor de tip!!
@silly old suitcase: ow lekker ga ik die van jou ook eens proberen ;-) de "mijne" zag ik een tijdje terug bij die dame die kookt Nagilla of zo? Die altijd zo lief kijkt en praat :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
Wat kan die vrouw lekkere dingen maken!!
BeantwoordenVerwijderenEen mooie vrouw die één en al zwoelheid in haar eten stopt!
..en boter...;-)
Wat leuk, geniet ervan en ik ga nog iets maken om het hart te verwarmen ;)
BeantwoordenVerwijderenWerkmodus uit, kinders onder de wol en de huishoudelijke to-do's achter de rug kruip ook ik even achter de computer voor inderdaad me-time. Want dat is bloggen en al het leuks dat er uit voort komt absoluut. En kom ik jouw leuke bericht tegen! Werd er wel een beetje verlegen van hoor. Maar leuk dat je je momenten en 'passie' voor chocola deelt en ik digitaal kan meegenieten. Big smile! Suus
BeantwoordenVerwijderenmag ik gewoon zeggen... hm hm hm ... ;)
BeantwoordenVerwijderenNu wil ik ook chocola! En natuurlijk Pinda Rotsen maken! Lief dat jij de momenten voor jezelf zo inricht, dat ik (en waarschijnlijk velen!) ook een momentje voor mezelf heb. Dankje!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke verassing, geweldig. En wat een lekker recept ik sla het op lijkt me lekker om eens te proberen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Anja.
Heerlijk me-time momentjes! En ook nog als je zo verwend wordt door anderen!
BeantwoordenVerwijderen