dinsdag 13 maart 2012

It's a..... a.... ehm... What is it?


Hilariteit alom in Huize Dutch Apple...
We did it..... again!


Je moet weten, wij hier in huize Dutch Apple zijn gek op huisdiertjes, er zijn er al heel wat geweest. Na jaren en wat huisdiertjes verder zijn we wel tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk maar 1 huisdiertje echt in ons gezinnetje past, juist de kater / poes / kat.
En dus werd er vorig jaar een diertje in huis gehaald, een schattig katertje!
Het beestje kreeg de naam Mr. Spike Lee waar de Minimannen Spikey van maakte.

Spikey veroverde al snel onze hartjes en paste met zijn karaktertje heel goed in ons gezinnetje!
Miniman Thijs nam de verzorgende rol op zich en die twee zijn elkaars beste vriendjes en onafscheidelijk. Miniman Hugo deed wat hij het beste doet! Arme beestje heeft het af moeten zien maar ook die twee zijn elkaars beste vriendjes. Ook Maximan had ie gevonden! Hij vindt het prima hoor dat ik er ben maar die mannen.... 
Dat zijn toch wel zijn favoriete huisbewoners hier...
 

Kortom Mr. Spike Lee doet het prima! Is een eigenzinnig katertje die echt zo gek is als een deur! Echt hoor! Ik mag hem stofzuigen met de borstel! Hij gaat ervoor liggen! Hij is gek op water en ik denk dat hij van de zomer wel in het zwembad ligt!
Hij speelt ook echt, hij rent door de straat met de kids, daagt de hond uit van de buren! De meeste rennen weg bij het zien van een hond maar Spikey niet!
Nee die daagt hem uit om te gaan spelen!
En zo kwam Spikey van de week in ene thuis met een een vriendje!
Een grote zwart witter kater! Hij bleef hem opzoeken en hij wilde niets liever als naar buiten als de kater weer op de hoek van de straat naar binnen zat te gluren! Zo leuk, ook de Minimannen waren er helemaal enthousiast mee.
Spikey had een vriendje...
En nog een vriendje, een hele grote cypers kater, en nog eentje, een hele grote rode kater....
Grote krolse katers met grote dikke...... juist ja!
Ehm......

 
 Mijn lieve Spikey, Mr. Spike Lee bleek geen Mister zijn zijn maar een Miss........
Nu snappen we waarom hij / zij geen balletjes heeft!
We wide er al mee naar de dokter om het na te laten kijken! Tuurlijk heb ik op het internet opgezocht hoe het geslacht bij kittens eruit ziet en wij dachten echt dat het een jochie was!
Boy! Were we wrong!


Maar goed, Spikey loopt al heel wat dagen en nachten buiten en heeft dus heel wat "PlayDates" gehad met de "MoiBoys" in de buurt en waarschijnlijk is ze dus al bezwangerd!
Mijn tuin is dus nu bevolkt met drie Oversized katers met ballen ter grote van twee flinke Walnoten tussen hun achterpoten! Werkelijk!
Er loopt er eentje bij die er niet eens normaal door kan lopen!
De geur van het sproeien komt je tegemoet als je je deur open doet! Net nu het wat beter weer begint te worden...
Spikey ligt alleen maar voor het raam en doet zo af en toe wat Yoga oefeningen waardoor de katers nog net niet beginnen te joelen buiten!
Nee dat joelen doen de in de nacht..... zucht... Dus, met een beetje "mazzel" hebben we over twee maandjes een nestje met "achossie wat lieeeeeef" kittens. Mijn huis vol met de buurtkinderen die allemaal komen kroelen hahaha...
Nou ja eerst maar eens kijken of het ook echt zo is.

Even hebben we gedacht om Spikey een andere naam te geven, gisteren werd ze omgedoopt tot Miss Loesje.
Maar we blijven net zo hard Spikey roepen en ze reageert nou ook eenmaal op die naam dus die fase zal ook wel voorbij vliegen.
En hetgeen wat ik nou het leukste vind? Ik ben niet meer het enige meisje in Huize Dutch Apple...
Wat voel ik me in ene verbonden hihihi!
Maar om even terug te komen op het "We did it again!"...
Jaren gelden, nog voordat de Minimannen er waren hebben Maximan en ik ook een kater gehad, deze hebben we toen in Rotterdam opgehaald bij mensen.
Daar heette "ze" Minoes en "ze" was erg op zichzelf doordat de kids daar nogal bruut met "haar" waren geweest.
Maar eenmaal thuis liet Minoes haar ware kant zien!
Jep! Minoes was een kater! En hele echte!
Minoes werd omgedoopt tot Moes (Mannelijke pOES) en was al heel snel een "je weet wel kater"!
We kunnen er dus wel om lachen hier ;-)

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig verhaal. En ach wie weet loopt het nog wel los met die kittens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, ooooooh oeps! De kat die wij uit het nestje haalden bleek gelukkig ook echt een poezer te zijn en met 6 maanden hebben we meteen 'snip' gedaan bij mevrouw. Maar goed ook! ;-) Een collega van mijn man die ook een kitten uit dat nestje haalden en dacht dat hij een mevrouw te pakken had, bleek ook een meneer te zijn... maar dan wel een binnenkat, dus dat scheelt weer! Maar het is echt 'die' tijd van het jaar hè. Wij hebben dus allemaal boze mannetjes ganzen in de buurt die allemaal 'alfamannetjes' geluiden laten horen en vreselijk met elkaar vechten. Ook spannend... ahem.
  Groetjes,
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha... Heel herkenbaar hoor! Wij hadden vroeger Sjors. Sjors was een mannetje. Dachten we. Tot de hele zolder bezaaid was met lief, klein, zwart kruipend grut!
  Blijft een leuk verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat grappig! Je vind een nest blijkbaar niet zo erg, maar hopelijk toch niet teveel kleintjes dat ze goed terug komen, ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig verhaal. Heb het met plezier zitten lezen.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig...vandaar dat 'ze' zo naar de mannen in jullie gezin trekt...het is een echte mannengek die poes van jullie :)

  Ben benieuwd naar de kleine poesjes...laat je ze zien als het zover is?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whhoehoehoehoe *rolt van haar stoel van het lachen* Hi-laaaaarishc

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hè hè...eindelijk zijn we niet meer de enigen :D Wij waren jaren geleden bij een fokker om ons reutje op te halen. Lief hondje met snoezige oortjes plus piemel! Waar het is misgegaan weten we niet. We hingen uiteraard niet meteen onder onze pup; we gingen met haar spelen. Totdat een paar dagen later mijn schoonouders kwamen: gefeliciteerd met jullie teef! Zelfs in het paspoort stond dat ze een hij was :D
  De hondjes in dat nestje leken verschrikkelijk op elkaar. Waarschijnlijk hebben we de verkeerde meegekregen; gelukkig maar want we hebben 13 jaar lang de liefste hond ooit gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha.......leukkkkkkkkkkkk.......ben benieuwd naar het eindresultaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh hilarisch en zoooo herkenbaar. Wij hebben Johhny en Davey. 10 mnd terug gekregen als mevrouwen, we noemden ze Dunya en Desie :-) Ik vond wel dat ze allebei zo'n opvallend rondje hadden onder hun staart. Dus na twee weken toch maar eens gegoogled op afbeeldingen verschil poes/kater, hihi, echte mannen bleken het :-)

  groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn ouders vonden bij hen een kitten, die doopte ze Ramses en op een dag kwam hij naar huis met een vriendinnetje en die doopten ze Charlotte en binnen de korste keren hadden ze twee katten. (Ze moesten na de dood van Aldous, die 16 jaar is geworden, géén kat meer hebben. Yeah right). En bij hen bleek achteraf dat Charlotte geen kattin was maar een kater. Hij luistert nog steeds nr Charlotte en ik noem hem af en toe Charlot.. en dat werkt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!